Anniversiecommissie

De Anniversiecommissie organiseert elk jaar de feestelijke Anniversieweek. Dit is een week waar Studentenvereniging Osiris de verjaardag van Sociëteit ‘Abydos’ viert, die officieel geopend is op 20 april 1998. De week begint daarom elk jaar op 20 april en eindigt op 27 april op Koningsdag.

Om de week waarin de vereniging viert, feest en zuipt een extra goede kant te geven, is er na enkele jaren bedacht om tijdens die week geld in te zamelen voor een goeddoel. Dit was een groot succes en is daarna ook elk jaar weer gedaan.

Dit zijn de goede doelen die tot nu toe al gedaan zijn:

- CliniClowns

- Nederlandse Brandwonden Stichting

- Voedselbank Leeuwarden

- Stichting ‘Opkikker’

- Wereld Natuur Fonds

- Stichting ‘Make-A-Wish’ Nederland

- Plastic Soup Foundation

- FELIDA Big Cat Centre van Stichting VIER VOETERS

- Stichting ‘Rijk voor Arm’

De Anniversieweek is gevuld met allemaal activiteiten. Tijdens deze activiteiten wordt geld ingezameld via donaties en/of entreegeld voor het meedoen aan de activiteiten. Door de jaren heen zijn enkele activiteiten een traditie geworden van de Anniversieweek. Vele van deze activiteiten vinden ’s avonds plaats in de sociëteit tijdens het feestvieren, anderen vinden buiten plaats. Zo is er altijd een middag waar de commissie samen met het Bestuur en het goede doel geld in gaan zamelen op het Waagplein door bijvoorbeeld leuke activiteiten voor kinderen te houden.

Op koningsdag wordt elk jaar weer het traditionele eierkoppen gehouden. Dit vindt meestal plaats op de grote brug bij de Waag. Hier kun je voor €0,50 een ei gooien op iemand van de commissie of het Bestuur. Dit wordt gedaan met afgekeurde eieren om voedselverspilling te voorkomen. Deze activiteit trekt altijd veel publiek, dus er wordt altijd voor gezorgd dat het goede doel dan ook in het spotlicht staat. Als je de planning en activiteiten van de Anniversieweek wil volgen, kun je kijken op de Facebookpagina van de Anniversieweek.