Biercommissie

Biercommissie

Het glas moet leeg!

Het glas moet vol!                                                                                         

Niet met fris!                                                                                        

Maar met alcohol!

Deze kreet schalt regelmatig luidkeels door de sociëteit van onze vereniging. Want zoals iedere commissie heeft ook de Biercommissie een leus nodig. Het zal de regelmatige bezoeker van onze sociëteit ook niet ontgaan dat er na het uitroepen van deze woorden vrolijk met de glazen wordt geklinkt en er een lekker koud glas pils naar binnen wordt gegoten. Want naast dat wij als BierCie natuurlijk onze taken hebben binnen de vereniging, zijn we vooral ook een commissie die graag samen het drinken van, hoe kan het ook anders, BIER promoot. Eens in de zoveel tijd organiseren wij bier gerelateerde activiteiten voor de leden van onze vereniging. Denk hierbij aan een breed scala aan spellen zoals bijvoorbeeld bierraces en bierpong toernooien. Verder organiseren wij jaarlijks de bierraces op het mooie Schier-weekend en tijdens de Anniversieweek.

Zoals elke commissie moet ook de BierCie vergaderen. Wij vergaderen vaak over de dingen die wij moeten regelen, zoals onze activiteiten, onze kleding, onze potentiële B-leden (aspirant leden voor de BierCie) en er is altijd ruimte om wat persoonlijke zaken te bespreken. Er is echter wel één voorwaarde: “De vergadering dient nimmer nuchter bijgewoond te worden”. Enkel in echt belangrijke gevallen wagen wij ons er aan om zonder pils te vergaderen.

Verder hebben wij als BierCie ook een vaste dag van samenkomen. Anders dan de meeste commissies is dit niet op een doordeweekse dag, maar in het weekend. Onder het mom van BierCie-Zondag begeven wij ons (bijna) elke zondag na het verlaten van de trein in de richting van ‘Bar Sybs’, gelegen in de Doelesteeg van Leeuwarden om daar onder het genot van een paar pilsjes het weekend te bespreken­.

Mocht jij nou denken van “Hé die lui van de BierCie lijken me wel gezellig!” of “Verrek de BierCie lijkt mij echt een leuke commissie!”, schroom dan niet en kom een keer een praatje met ons maken in Sybs of in de soos. Wij zijn te herkennen aan onze groene polo’s met het BierCie logo achterop.

Dan rest ons nu nog één ding te zeggen:

Het glas moet leeg! Het glas moet vol! Niet met fris! Maar met alcohol!

Met Beschonken groet,

De Biercommissie

BIercie.png

Onze sponsoren