Roeicommissie

De Zeeleeuw

Studentenvereniging Osiris beschikt als één van de weinige verenigingen over haar eigen roeisloep. De prachtige Zeeleeuw werd ten eerste tot water gelaten in 1984 en mag als sinds 1996 varen onder de vlag van Studentenvereniging Osiris. De Zeeleeuw brengt een sportief element in de studentenvereniging, en wordt ook zelf onderhouden door de studenten. De studenten roeien meerdere keren per week in de stad meestal van februari tot november, mocht het weer het toelaten. In de zomer ligt de sloep vaak in een boerderij voor het zomeronderhoud.

Met behulp van enthousiaste en bovenal sportieve studenten worden de volgende wedstrijden geroeid:

– (Harlingen Terschelling Race)

– (Grachtenrace Zwolle)

– (RonDom)

– (Grachtenrace Amsterdam)

– (Grou)

– (‘t Liwwadster Rondje)

Van elke wedstrijd wordt een wedstrijdverslag geschreven en opgestuurd naar onze trotse sponsoren zodat zij kunnen zien hoe het wedstrijdteam de wedstrijd ervaren hebben.

De Zeeleeuw roeit naast de bovenstaande wedstrijden, die elk jaar veel publiek en media trekken, ook nog meerdere keren per week door Leeuwarden heen. Tijdens deze tochten, die vaak door de prinsentuin gaan, blijven mensen vaak aan de kant van het water staan om de sloep voorbij te zien roeien. Ook speelt de Zeeleeuw een belangrijke rol bij ludieke acties, zoals het enteren van het pannenkoekenschip in Leeuwarden. Bij deze ludieke acties is vaak de media aanwezig.

Wil jij ook een keer mee roeien? Ga dan snel naar onze (facebookpagina) en laat een bericht achter!

Wilt u de Zeeleeuw sponsoren en meer naamsbekendheid creëren binnen en buiten Leeuwarden? Neem dan contact op met de leden van de Roeicommissie.

30241471160_a53ccbe2e2_k_768x100000.jpg