Borrelgenootschap GLOBAAL

Sinds 31 augustus 1993 zijn zij niet onopgemerkt gebleven: de Dames van Borrelgenootschap GLOBAAL! Dit borrelgenootschap, verbonden aan studentenvereniging Osiris, is meer dan gewoon een Borrelgenootschap: het is een hele hechte en vooral ook gekke vriendinnengroep, waarin stuk voor stuk meiden met verschillende karaktertrekken zitten, maar toch allemaal wat gemeen hebben met elkaar. Het maakt ons tot een gevarieerde groep, waarin gezelligheid en vertrouwen centraal staan.

GLOBAAL streeft gezamenlijk, verschillende wereldse doelstellingen na. Zo helpt GLOBAAL jaarlijks buitenlandse studenten te introduceren in de Nederlandse maatschappij, door diverse activiteiten te organiseren en door verschillende Nederlandse feesten te vieren. Hierdoor leren de studenten niet alleen de Nederlandse traditie kennen, maar ook elkaar!

Daarnaast eren wij Vrouwe Demeter: de godin van de landbouw en de vruchtbaarheid. En om die reden houden we jaarlijks het Oogstfeest. Het Oogstfeest staat voor het binnenhalen van een goede oogst.

Daarnaast zijn wij een borrelgenootschap en houden wij van een wijntje op zijn tijd. Daarom  vieren wij ook ieder jaar de Beaujolais. Tijdens de Beaujolais wordt de wijn van de eerste persing van het nieuwe wijnjaar uit Frankrijk gepresenteerd. Dit vindt ’s middags plaats door middel van een wijnproeverij en ‘s avonds verplaatst dit festijn zich naar Sociëteit Abydos waar we allemaal vrolijk doorgaan met Beaujolais drinken.

Wij zijn te herkennen aan onze donkerblauwe blouses met daarop ons logo: een wereldbol. Deze wereldbol staat voor het wereldse karakter van GLOBAAL. Deze blouses zitten ruim en kunnen daardoor door iedereen en altijd gedragen worden! Zo kunnen wij onze blouse, ons hele leven met trots blijven dragen!

Tot slot borrelen wij dus graag samen en doen wij dit dan ook vaak in ons eigen wereldse GLOBAAL huis, de Atlas! Daar brengen we graag een proost op uit!

Met wereldse groet,

De Dames van Borrelgenootschap GLOBAAL

GLOBAAL_logo.png
Groepsfoto_GLOBAAL.jpg