Damesdispuut Thalia

Sinds 2000 bestaat er onder Studentenvereniging Osiris één damesdispuut: Damesdispuut Thalia. We zijn het enige dispuut wat onder Osiris is gevormd. Het begon allemaal met een paar gekke meiden die het plan bedachten om een dispuut op te richten. Maar, een dispuut onder Osiris word je niet zomaar... Na een heel zwaar jaar als aspirant van Studentenvereniging Osiris is het deze dames gelukt en is Damesdispuut Thalia officieel ingehamerd!

Dankbaar zijn we, want na al die jaren is een gevarieerde groep met hechte vriendinnen het resultaat van deze actie en zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend dispuut dat niet meer weg te denken is uit Leeuwarden! Een hechte vriendinnengroep vormen is één van onze doelstellingen. Hiernaast streven wij naar meer kennis op het gebied van kunst en cultuur binnen Osiris en willen wij onze eigen communicatieve en organisatorische vaardigheden verbeteren.

Elk jaar organiseren wij vele activiteiten en feesten. Zo geven we tijdens de Anniversieweek (de verjaardag van Sociëteit 'Abydos') het Thalia Cabaret, waarbij je lachspieren flink getraind zullen worden. Ook vieren we elk jaar Fiësta Mexicana, waarbij Tequila en Desperados geschonken wordt en gaan we uit ons dak tijdens the Great Gatsby Party, waarbij we ons wanen in de Roaring Twenties. Daarnaast organiseren we ook nog kleinere activiteiten die in het teken staan van kunst en cultuur.

Wij zijn te herkennen aan onze witte blouses, met daarop ons paarse logo: een lachend en een verdrietig gezicht. Deze staan voor het blijspel en de tragedie die weer alles te maken hebben met kunst en cultuur. De naam Thalia staat voor de godin van de muze en de gratie van de feestelijkheid. Ons dispuutshuis, het Theater, is de plek waar we samenkomen en mooie herinneringen maken. Hier borrelen we regelmatig met anderen tot in de vroege ochtend en wordt lief en leed met elkaar gedeeld.

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren! Hopelijk zien we je snel in Sociëteit ‘Abydos’!

Met theatrale groet,

Damesdispuut Thalia