Jaarclub Reinas Beilando

Het plezier, de drankjes, de dansjes en, ja echt waar, ook de goede gesprekken is wat ons verbond tijdens de introductieweek. Een prachtige week waarin wij een vriendschap voor het leven hebben opgebouwd. Een vriendschap waarin wij veel plezier met elkaar beleven, maar ook altijd klaar staan voor elkaar.

Na deze magnifieke week kwamen wij dan ook met het idee om een jaarclub te starten. Een leuk idee, maar toen moesten wij nog met een doel komen. In de daaropvolgende weken zagen wij dat leden zich niet veel op de dansvloer durven te begeven, dus daar was ons doel. Meer zelfvertrouwen aan de leden geven zodat zij sneller een poging durven te wagen om de heupjes lekker los te gooien tot de zon opkomt. Maar wij hadden het gevoel dat we nog niet compleet waren.. en daarom voegden wij nog 2 lieve leden aan onze jaarclub toe. Het doel en de leden waren er maar nu nog een naam. Wij hebben gekozen voor Reinas Bailando. Dit is Spaans voor dancing queens. Voor deze naam is gekozen, omdat Spanje een zeer grote danscultuur heeft.

En daar gingen we dan.. Op 25 februari 2020 waagden wij ons in het koude weer een weg naar de Sociëteit. Vele uren en drankjes later verlieten wij de Sociëteit als Jaarclub Reinas Bailando.
Maar wie zijn nu eigenlijk onze danseressen?

Voorzitter (el presidento): Deze fantastische dame is een van de verstandigste onder ons met haar vwo diploma op zak. Het is mede daarom dat wij Maaike Veltenaar toevertrouwen onze geweldige voorzitter te zijn. Zij houdt dit te gezellige zooitje ongeregeld wel in het gareel. Gelukkig is het niet alleen maar hard werken want ook Maaike houd wel van een feestje en, laten we wel wezen, ze heeft meer dan genoeg hersencellen om kapot te maken met heerlijke drankjes.

Vice-voorzitter (el viezo presidento): Onze oudste danseres is in Leeuwarden niet te stoppen. Heeft deze meid zich eenmaal iets bedacht dan is ze niet te weerhouden. Maar wij als jaarclub zullen onze lieve Tessa Verburgt altijd ondersteunen in haar gekke ideeën en mede daarom zijn wij vaak met heel wat drankjes in de Sociëteit te vinden.

Secretaris (el secretario): Wat een heerlijk danseres is dit! Een meid die lekker haar eigen ding doet, niet vies is van drankjes en ook nog eens vliegensvlugge vingers heeft. Deze vingers gebruikt zij voor ons om onze prachtige vergaderingen vast te leggen. Natuurlijk is het onze oude roeikoningin Karlijn Meijer.

Eerste penningmeester (el sugahmammo): De enige danseres die ook nog is lid is van een genootschap. Een machtig mooi meisje dat flink van het leven aan het genieten is in Leeuwarden. Of je nog genoeg geld hebt voor een biertje? Dan moet je bij Anniek Vonk zijn. Dit rasechte Friese rekenwonder rekent supersnel voor jou uit of je nog genoeg geld hebt.

Tweede penningmeester (el sugahgranno): Nog zo’n rekenwonder binnen onze jaarclub. Een actieve meid aangesloten bij de activiteitcommissie. Als de vakjes op je sooskaart zomaar beginnen te draaien kan je natuurlijk ook bij haar terecht om te vragen hoeveel geld er nog op je sooskaart staat. Robin Bek helpt je hier met alle liefde mee.

Borrelfunctionaris (el babbelo): Onze el babbelo is niet op haar mondje gevallen. Met haar in je gezelschap is het geen moment stil en is het dan ook altijd gezellig. Deze leuke Schaagse meid is dan ook niet onopgemerkt gebleven binnen de vereniging. Jawel, het is Indy Zomer.

Dansjesfunctionaris (el bootyshako): Deze lieve meid geeft onze jaarclub zo nu en dan eens een speedcursus dansen. Een prachtige meid die alle jongens weet te versieren met haar mooie lange lokken en haar sexy dansjes. Het is niemand minder dan Iris Veldhuis.

Inkoopfunctionaris (el alcoholismo): De perfecte functie voor deze danseres. Een schat van een meid die een lekker drankje wel ziet zitten. Ze zal onze jaarclub dan ook nooit zonder drank laten zitten. Hier hebben we het natuurlijk over niemand minder dan Carina Schwartz.