Vereniging Dispuut Sanctus Cresco

Beste lezer,

Van alle disputen en genootschappen die er binnen studentenvereniging Osiris zijn, is geen één hetzelfde als Vereniging ‘Dispuut Sanctus Cresco’. Dit komt doordat de leden van ons Dispuut zich bezig houden met het organiseren van lezingen, workshops en excursies in plaats van het alleen maar lamballen en organiseren van feesten. Desalniettemin geeft
Vereniging ‘Dispuut Sanctus Cresco’ één keer per jaar in januari een feest, met elk jaar een verrassend thema. Sociëteit ‘Abydos’ wordt hierbij omgetoverd in een feestelijk paradijs en kan men genieten van muzikale hoogstandjes onder het genot van een drankje.

Het Dispuut is opgericht op 1 januari 1992 en is daarmee het oudste Dispuut van Studentenvereniging Osiris. De reden voor het oprichten van het Dispuut kwam doordat de leden van toenmalige studentenvereniging Abundia meer diepgang zochten in hun studententijd. De leden wilden graag bij bedrijven in de keuken kijken en gastsprekers uitnodigen, om zo hun netwerk te verbreden. Onze doelstelling is dan ook om ons zoveel mogelijk voor te bereiden op het toekomstige werkveld, dat doen wij door het organiseren van activiteiten en om de week met elkaar te vergaderen om nieuwe ideeën voor activiteiten vast te leggen. Een belangrijk punt wat niet moet worden vergeten, is dat alle leden zeer goede vrienden van elkaar zijn en elkaar ook goed kennen.

De leden van Vereniging ‘Dispuut Sanctus Cresco’ zijn vaak te vinden in Sociëteit ‘Abydos’ en zijn altijd op de donderdag te herkennen aan de blauwgroen gestreepte trui met op de rug het logo. De boom in het logo staat symbool voor de groei en de ontwikkeling die ieder lid van ons Dispuut meemaakt, Sanctus Cresco betekent dan ook vertaald vanuit het Latijn ‘Heilige Groei’.

Wanneer je nu nieuwsgierig bent geworden over wat Vereniging ‘Dispuut Sanctus Cresco’ allemaal doet, dan kun je ons altijd aanspreken, dat wordt door onze leden altijd op prijs gesteld. Wil je nu op de hoogte blijven van de activiteiten die
Vereniging ‘Dispuut Sanctus Cresco’ allemaal organiseert, of waar wij ons naast onze studie mee bezig houden, neem een kijkje op onze Instagram- of Facebookpagina!

Met Heilige Groet,

Bryan de Reus