Sociëteit 'Abydos'

“In de Soos van Osiris..” zoals het refrein van ons sooslied begint. Iedereen in de kroeg zingt uit volle borst mee zodra dit lied ingezet wordt. Hetgeen geeft perfect de betekenis van onze sociëteit weer; samenkomen, schoolwerk even ontlopen, meezingen met de muziek, maar vooral genieten onder het genot van een drankje.

Sociëteit ‘Abydos’, gelegen in het hart van Leeuwarden is dan ook meer dan alleen een sociëteit. Het is de plek wat de leden van Osiris samen verbind. Wanneer je de ‘Soos’ binnenkomt zal je dit ook gelijk zien. Overal op de muren zie je van alles hangen wat iets verteld over de ‘Soos’ en over onze vereniging. Zo hangen er ornamenten van DiJaG’s, tegeltjes met spreuken, namen met personen die iets betekend hebben voor de ‘Soos’, enz. ‘Abydos’ is ook niet zomaar een pandje in Leeuwarden. Nee, het is de grootste sociëteit van Leeuwarden. Dit is ook wel te zien. Naast een bruine kroeg beneden en een feestzaal boven, is er ook nog ruimte voor vergaderzalen, een bestuurskamer en penningmeesterkamer, een kelder en niet te vergeten de opslagruimte voor alle drank.

Ook zal je als je de kroeg binnenloopt hier en daar een kapotte lamp zien of een loszittend scharniertje. Dit geeft perfect weer dat we echt een studentensoos zijn, welke word geleid door vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn leden van Studentenvereniging Osiris. Deze leden zitten samen in de Sociëteitscommissie en zorgen ervoor dat Sociëteit ‘Abydos’ in leven blijft.

Kort gezegt; Onze plek van samenkomst, onze plek van slap ouwehoeren, onze loshangende scharniertjes, onze feesten, onze Soos, tot Soos!

Soos-6.jpg
39852971341_a9770b223d_b.jpg