Damesdispuut Thalia

Sinds 2000 valt er onder Studentenvereniging Osiris een Damesdispuut: Damesdispuut Thalia. Het enige dispuut wat echt onder Osiris is gevormd. Het begon allemaal met een paar gekke meiden die bedachten een dispuut op te richten. Een dispuut onder Osiris word je niet zomaar.. Na een heel zwaar jaar als aspirant van de Studentenvereniging Osiris is het deze dames gelukt en is Damesdispuut Thalia ontstaan.

Dankbaar zijn we ze, want na 15 jaren bestaat het nog steeds en is een groep met hechte vriendinnen het resultaat van deze actie! Een hechte vriendinnengroep vormen is één van onze doelstellingen. Hiernaast streven wij naar meer kennis rondom kunst en cultuur in de studentenvereniging en willen wij onze eigen communicatieve vaardigheden verbeteren. De naam Thalia staat voor de godin van de muze, en de gratie van de feestelijkheid.

Jaarlijks geven wij dan ook ons Cabaret die tijdens de Anniversieweek (verjaardag van Sociëteit “Abydos”) gevierd wordt. Ook geven wij ieder jaar Fiësta Mexicana, waarbij Tequila en Desperados geschonken wordt. Daarnaast geven we nog een kleinere, leuke activiteit omtrent de doelstelling van kunst en cultuur. Het studentenhuis waar we samen komen heet het Theater, en verder zijn we meestal in Sociëteit “Abydos” aanwezig.

Zoals je hierboven misschien al hebt gelezen is dit jaar voor ons extra speciaal! Dit jaar staat namelijk in het teken van ons derde lustrum! Ons lustrumjaar begon feestelijk met het uitdelen van tompoezen bij de receptie van de Hogeschool Van Hall Larenstein. Hierna hebben wij op acht oktober ons knallende verjaardagsfeest gevierd waarna wij als kers op de verjaardagstaart het beste feest van de periode wonnen!

Het beste feest van de periode is niet de enige wedstrijd die wij dit jaar hebben gewonnen. Wij mogen ons namelijk ook het leukste dispuut van Leeuwarden noemen. Na een lange zenuwslopende strijd hebben we toch echt deze mooie titel kunnen bemachtigen en mogen wij heel 2016 pronken met dit feit.

Wij zijn te herkennen aan onze witte blousjes, met daarop ons logo: twee gezichten, een lachende en een verdrietige. Deze staan voor het blijspel en de tragedie die dan ook weer alles te maken hebben met kunst en cultuur.

Aarzel niet om ons eens aan te spreken als je vragen hebt of geïnteresseerd bent!

Met theatrale groet,

Damesdispuut Thalia